Mesafe Sınavı 2.2.04

Mesafe Sınavı

  1. Römorklu bir araba yerleşim alanlarının dışında maksimum 80 km/saat hıza ulaşabilir. Bu nedenle römorklu bir otomobilin, sollayan aracın kolayca geri çekilebilmesi için ön tarafa her zaman yeterli mesafeyi bırakması gerekir. Bu, 7 m’den uzun tren uzunlukları için yasa gereği zorunludur.
  2. Not: Bu düzenlemeye tabi olmayan bir motorlu araçla aynı sıra üzerinde gidiyorsanız ve sollamak istemeseniz bile, sollayan araçların araya girebilmesi için öndeki araçla yeterli mesafeyi korumalısınız.
  3. Kural olarak, öndeki araçla aradaki mesafe, sollayan aracın sollama yapabilmesi için yeterince büyük olmalıdır. Sollamadan sonra, öndeki araca olan mesafe tekrar ayarlanmalıdır, çünkü mesafe tren uzunluklarından daha fazla olmamalıdır.
  4. Ek ağırlık otomobilin sürüş davranışını değiştirir. Frenler daha fazla strese maruz kalır. Bu durum frenleme gücünü azaltarak fren mesafesini artırabilir.
  5. Araç kombinasyonunun uzunluğu 7 metreden fazlaysa, yerleşim alanlarının dışında öndeki araçla aranızdaki mesafeyi artırmanız gerekir. Bu, sollama yapan araçlara önünüze geçme fırsatı verir.
  6. Otoyolda 50 km/saatin üzerindeki hızlarda önünüzdeki araçlarla aranızda en az 50 m mesafeyi korumalısınız.
  7. Karayolu trafik düzenlemeleri – StVO (alıntı)
    • § 4 – Mesafe
      • (3) İzin verilen toplam ağırlığı 3,5 tonun üzerinde olan bir kamyon veya otobüs kullanan kişi, otoyollarda hız 50 km/saat’in üzerinde olduğunda öndeki araçlarla en az 50 m mesafeyi korumak zorundadır.
  8. Mesafe uygundur çünkü sollama arabası önünüze yerleştirebilir. Sollama arabası önünüzde donur donmaz, ondan yeterli bir mesafe elde etmelisiniz.
  9. Sadece bir şerit senin yönünde mevcut ise, bir sollama araç kesebilir kadar büyük mesafe tutmalı.
  10. Brüt ağırlığı 12 ton olan bir kamyonun otoyollarda izin verilen maksimum hızı 80 km/saattir. Bu nedenle hızlanmamaya dikkat etmelisiniz.
  11. Ayrıca, izin verilen maksimum ağırlığı 3,5 tonun üzerinde olan kamyonlar ve hızı 50 km/saatin üzerinde olan otobüsler, öndeki araçla en az 50 m’lik bir minimum mesafeyi korumalıdır.
  12. Seyahat yönünde tek şeritli şehir dışı yollarda, izin verilen toplam ağırlığı 3,5 tonun üzerinde olan kamyonlar, öndeki araçla, sollayan bir aracın araya girebileceği kadar büyük bir mesafe bırakmalıdır.
  13. İzin verilen maksimum ağırlığı 3,5 tonun üzerinde olan kamyonlar ve 7 m’den uzun araç kombinasyonları, genel olarak yerleşim alanları dışında öndeki araçla, sollayan bir aracın araya girebileceği kadar büyük bir mesafeyi korumalıdır.
  14. Tüm araç kombinasyonları şehir içi alanlar dışında özel bir hız sınırına tabidir. Bu nedenle, kentsel alanların dışındaki araçların her iki yönde de tek şeritli bir yolda bir araya gelmesi durumunda, genellikle sollayan birinin araya girmesine yetecek kadar geniş bir mesafeyi korumanız gerekir.
  15. Karayolu trafik düzenlemeleri – StVO (alıntı)
  • § 4 – Mesafe
    • (2) Özel bir hız sınırının geçerli olduğu bir motorlu taşıt kullanan ve 7,00 m’den daha uzun bir treni kullanan herkes, yerleşim alanları dışında, öndeki motorlu taşıtla, sollayan bir motorun geçebilmesi için her zaman yeterli mesafeyi korumalıdır. Bu geçerli değil:
      1. Sollamak için yola çıktığınızda ve bu anons edildiğinde,
      2. Gidiş yönünde birden fazla şerit olduğunda veya
      3. Sollamanın yasak olduğu güzergahlarda.